De 5 voordelen van samenwerken met een Virtual Assistant

Veel ondernemers regelen alle zaken in en rondom het bedrijf zelf. Niet omdat je zeeën van tijd hebt of omdat je alles leuk vindt om te doen, maar omdat het nu eenmaal ook onderdeel is van ondernemerschap. Denk aan het inplannen van afspraken, coördineren van projectplannen, berichten plaatsen op social media en de administratie bijhouden. 

Dit is ook het geval bij Birgit. Een succesvolle onderneemster die altijd op zoek is naar nieuwe kansen. De laatste maanden merkt ze dat ze meer en meer bezig is met de mails beantwoorden, afspraken plannen en haar to-do-lijst langer maken. Al een tijdje staat daar ook op om nieuwe projecten uit te werken. Maar steeds is ze noodgedwongen om dit voor haar uit te schuiven. Ze wordt geleefd door haar werk. Ook de vakanties zijn geen echte vakanties meer. Eerlijk gezegd lukt het haar niet meer om alle ballen zelf in de lucht te houden. Want naast werken in haar bedrijf wil ze ook werken aan haar bedrijf. Ideeën zijn er genoeg, maar er zitten nu eenmaal maar 24 uren in een dag. 

Birgit merkt dat hierdoor haar bedrijf minder snel groeit en ze zelf bezig is met de taken waar ze niet mee bezig wilt zijn. 

Dit is het moment waarop Birgit besluit te gaan samenwerken met een virtual assistant. Iemand die haar voor een paar uur in de week ondersteunt door taken van haar over te nemen en met haar mee te denken over de bedrijfsvoering. 

Al snel beseft ze zich dat ze dit veel eerder had moeten doen.

De voordelen van samenwerken met een Virtual Assistant

1) Structuur en overzicht

Het in kaart brengen van de to-do’s en planningen zorgen voor overzicht. Een virtual assistant helpt hierbij om vervolgens te kunnen bepalen welke taken je kunt uitbesteden en wat je prioriteit heeft. Jij kunt daarna effectief aan de slag met de juiste taken.

2) Orde en rust in je hoofd en op het scherm

Je kunt gaan loslaten nu je weet dat een deel van de taken opgepakt worden zonder dat jij daar aandacht aan besteedt. Er is weer ruimte in je hoofd en overzicht op je scherm om te gaan werken aan de groeiplannen en langetermijndoelstellingen.  

3) Tijd

Het uitbesteden van ondersteunende taken levert je tijd op want je hoeft dit zelf niet meer te doen. En bovendien voert een virtual assistant deze taken sneller en beter uit dan toen je het zelf deed. Eigenlijk koop je tijd. Denk eens na, wat zou jij doen met 1 uur extra per dag?

4) Energie

Je hebt weer meer energie omdat je volop bezig bent met datgene wat je heeft doen besluiten te gaan ondernemen. Je besteedt je tijd aan wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 

5) Geld

De tijd die je niet meer besteedt aan het plannen van afspraken, social media berichten plaatsen en alle andere ad-hoc werkzaamheden kun je weer declarabel zijn of investeren in de groei van je bedrijf. Het uitbesteden van werk levert je dus juist geld op. 

Groeien door overzicht

Door met een virtual assistant te samenwerken kun jij deze voordelen ook bereiken. Powered by Loes werkt voor ondernemers die meer overzicht willen om de groei van hun bedrijf te kunnen realiseren. Benieuwd hoe ik dit voor jou kan waarmaken, bekijk hier mijn aanbod.

Comments are closed.