Google Agenda op je telefoon om meerdere agenda’s te beheren

In mijn vorige blog schreef ik over hoe meerdere Google Agenda’s te beheren via je laptop. Daarin beloofde ik al om met een vervolg te komen, want hoe doe je dit op je telefoon? Daar ga ik nu wat dieper op in. 

Kleine noot: heb je geen tijd of geen zin om dit zelf uit te zoeken? Bekijk dan hier mijn aanbod om te zien wat ik voor je kan betekenen.

Voordat je aan de slag gaat met de acties uit deze blog raad ik je aan om eerst via je desktop een Google account aan te maken en de agenda in te richten. 

Phone Calendar Agenda

Google Agenda

Als virtual assistant beheer ik naast mijn eigen agenda ook agenda’s van klanten. Allemaal digitaal en bij voorkeur in Google Agenda. Het is voor mij belangrijk dat mijn eigen agenda gescheiden is van die van mijn klanten. Maar ik wil wel op elk moment elke agenda kunnen in zien. Door te werken met meerdere Google accounts is het vervolgens vrij eenvoudig om alle agenda’s ook vanaf mijn telefoon te kunnen raadplegen. Uiteindelijk is het een kwestie van vinkjes aan/uit zetten, dus het is ook niet zo dat afspraken van klanten continu zichtbaar zijn tussen mijn eigen afspraken. 

Het liefst heb ik mijn eigen agenda helemaal gescheiden van die van mijn klanten. Op mijn laptop werkt dat toch het prettigst. Maar omdat ik niet altijd mijn laptop bij de hand heb vind ik het wel fijn dat ik ook op mijn telefoon in staat ben om andere agenda’s te raadplegen en dan de dag door kan spreken met mijn klant. 

Bovendien is het dus mogelijk om meerdere Google accounts tegelijk te koppelen aan je telefoon waardoor je niet steeds hoeft uit- en in te loggen voordat je een agenda kan raadplegen. Dat zijn alleen maar veel handelingen die extra tijd kosten. En hier ben ik niet bij gebaat en dit is ook helemaal niet voordelig voor de klant. Ik wil eenvoudig en snel alle agenda’s kunnen raadplegen.

Hieronder ga ik wat verder de diepte in over hoe dit in te stellen op een Android telefoon. In grote lijnen is onderstaande ook toepasbaar op een iPhone al staan instellingen net op een andere plek staan of heeft het een andere benaming.

Meerdere Google accounts toevoegen

Een Google account bestaat uit een e-mailadres en wachtwoord waarmee je gebruik maakt van alle Google applicaties zoals Google Agenda en Google Drive. Dit kan een @gmail.com adres zijn maar je kunt ook een Google account aanmaken op je eigen domeinnaam. Hier maak je een Google account aan. Klik op ‘Mijn huidige e-mailadres gebruiken’ wanneer je een account wilt aanmaken op je eigen domeinnaam. 

Vraag aan je klant een eigen e-mailadres aan op de domeinnaam van je klant en vervolgens kun je hiermee een Google account afsluiten. 

Android telefoon

Op een Android telefoon vind je onder je instellingen het item ‘Account’. Wanneer je hierop klikt opent er een scherm met de applicaties waarmee je op de telefoon bent aangemeld met een of meerdere accounts. 

Google Account toevoegen AndroidOnderaan vind je de knop ‘’Account toevoegen’’. Voordat we hiermee verder gaan kun je eerst eens bekijken met welke Google accounts je al bent aangemeld op je telefoon. Dit doe je door Google in de lijst op te zoeken en daar op te klikken. Dan verschijnt een lijst met aangemelde Google accounts. 

Nu weer even terug naar het eerste scherm. Om een extra account toe te voegen klik je onderaan op ‘Account toevoegen’. Vervolgens verschijnt er een overzicht van apps waarvoor je een account kan toevoegen. Klik op ‘Google’. En doorloop de stappen die je telefoon aangeeft. 

Wanneer je nog geen Google account hebt aangemaakt is het ook mogelijk om dat hier te doen voordat je het account toevoegt (zie in de afbeelding linksonder). 

Wanneer je alle stappen succesvol hebt doorlopen heb je een Google account aan telefoon toegevoegd. Gefeliciteerd!

Voor de iPhone bezitters: open de instellingen app en kies achtereenvolgens voor ‘mail, contacten, agenda’ > ‘voeg account toe’ > ‘Google’. 

Google agenda synchroniseren AndroidAgenda synchroniseren

De volgende stap is het synchroniseren van de agenda. Ga hiervoor naar Instellingen > Accounts > Google. Klik het nieuw toegevoegde account aan om te zien of de agenda al gestart is met synchroniseren. Dit is het geval als de achter ‘Agenda synchroniseren’ de schakelaar op blauw staat.

Voor de iPhone bezitters, zoek niet naar een manier om de schakelaar op blauw te zetten maar zorg dat het op groen staat.

Google Agenda instellingen

Meerdere Google agenda's toevoegenIn de Google Agenda app kun je zelf bepalen welke agenda’s je ook daadwerkelijk wilt zien. Dit betekent dus dat niet alle agenda’s die zijn gesynchroniseerd zichtbaar hoeven te zijn. Maar om zichtbaar te kunnen zijn moet de agenda wel worden gesynchroniseerd. Volg je me?

Welke agenda’s zichtbaar zijn zie je in het menu van de Google Agenda app. Er verschijnt dan een lijst van alle agenda’s die beschikbaar zijn, zoals te zien op de afbeelding hiernaast. Nu kun je vinkjes gaan zetten bij de agenda’s die je wilt zien. Dit kun je eenvoudig op elk moment aanpassen. Wanneer je een agenda aanvinkt heeft de app even tijd nodig om alle afspraken te laden maar binnen no time zul je de afspraken zien verschijnen in de app. 

En voilà, het is je gelukt om meerdere agenda’s te beheren vanaf je telefoon! 

Wanneer nodig kun je nu naar de agenda app en daar een agenda raadplegen door eenvoudig een vinkje te zetten. Is het niet meer nodig om deze agenda te zien? Dan zet je het vinkje uit en de bijbehorende afspraken worden niet meer getoond. 

GRATIS Strategiegesprek

Nieuwsgierig geworden en wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk dan mijn pakketten of meld je aan voor mijn GRATIS strategiegesprek.

Het GRATIS Strategiegesprek is voor jou wanneer je samenwerken met een virtual assistant spannend vindt. Het voelt misschien wat onwennig. Je wilt graag verder groeien en dat lukt niet als je zo doorgaat. Maar hoe dan wel? Welke werkzaamheden kun je uitbesteden? En hoe verloopt de communicatie?

Deze en andere vragen beantwoord ik graag voor je. Tijdens het strategiegesprek kun je me al je vragen stellen. Verder vertel ik je welke eerste stappen jij kunt zetten in het krijgen van meer overzicht. Laat hieronder je naam en e-mailadres achter en dan spreken wij elkaar snel!

    Comments are closed.