3 type activiteiten die jij aan een virtual assistant kunt uitbesteden

‘Handig een virtual assistant (VA), maar niet voor mij’. Denk jij dit ook? Vind jij het moeilijk om te bepalen of je werk kunt uitbesteden?

Als je niet eerder met een VA hebt samengewerkt is het spannend om werk uit te besteden. En ook al is elke onderneming anders, er zijn zeker 3 type activiteiten die ook jij kunt uitbesteden zodat jij vervolgens meer tijd hebt om aan je onderneming te werken.

Ben je juist op zoek naar mijn persoonlijke aanbod? Klik dan hier.

Uitbesteden virtual assistant

Type 1: uitbesteden van terugkerende activiteiten

Wat moet er wekelijks of maandelijks gebeuren? Dit zijn activiteiten die je kan uitbesteden. Doordat het om terugkerende activiteiten gaat is uitbesteden een investering die jou op de lange termijn tijd oplevert. En tijd is geld. In het begin ben je tijd kwijt aan de briefing, maar daarna hoef jij je niet meer wekelijks of maandelijks bezig te houden met bijv. het uitsturen van mailings, het bevestigen van afspraken, opvragen van testimonials etc.. Deze tijd kun jij vanaf nu besteden aan jouw corebusiness.

Type 2: uitbesteden van de activiteiten die al langere tijd op je to-do-lijst staan

Er zijn activiteiten die jij moet doen om op de korte termijn succesvol te blijven. Ik noem deze de ‘Must-Do’s’. Daarnaast heb je activiteiten die je wilt doen om op de lange termijn te groeien. De ‘Nice-To-Do’s’. Ik durf erop te gokken dat je de meeste tijd besteedt aan ‘Must-Do’s’. Maar om succesvol te blijven is het belangrijk dat je ook tijd vrijmaakt voor de ‘Nice-to-Do’s’. Hier kan een VA bij helpen. Een VA kan samen met jou een plan opstellen zodat jij op een concrete én snelle manier aan de slag gaat met de ‘Nice-To-Do’s’. Op deze manier zorgt een samenwerking met een VA ook voor bedrijfsgroei.

Type 3: uitbesteden van de energieslurpers

Ondernemen is niet alleen maar leuk. Je hebt ook werkzaamheden die je minder, of helemaal niet liggen of waar je zelfs tegenop ziet. De energieslurpers. Jij en ik weten allebei dat je het meeste uit jezelf haalt als je datgene doet waar je energie van krijgt. Mijn advies is dan ook dat jij jouw tijd besteedt aan de werkzaamheden die jij leuk vindt. Er zijn namelijk genoeg mensen die datgene wat jij vreselijk vindt, hartstikke leuk vinden. Besteed deze werkzaamheden uit aan een geschikte VA. Op deze manier heb jij én meer tijd voor de corebusiness én word je een gelukkigere ondernemer. Wie wil dat nou niet, een gelukkige ondernemer zijn?

GRATIS Strategiegesprek

Wat wil jij gaan uitbesteden? Twijfel je nog of en hoe je dit gaat doen? Omdat samenwerken met een virtual assistant spannend kan zijn bied ik een GRATIS strategiegesprek aan. Tijdens dit gesprek bespreken we al jouw vragen omtrent de samenwerking met een virtual assistant. Meld je via deze link aan.

Comments are closed.